CategoriesAvtodomi

Kam na Hrvaškem z avtodomom?

Potovanje z avtodomom je zagotovo najsvobodnejši način odkrivanja lepot različnih držav. Tako lahko raziskujete različne kraje brez neprestanega iskanja prenočitev. Hrvaška je za potovanje zelo zanimiva, saj je polna kulturnih znamenitosti, lepih plaž in čudovite narave. Prav tako pa ima po celi državi veliko kampov, v katerih se lahko namestite in si odpočijete, zato se na Hrvaško z avtodomom odpravite brezskrbno.

Zahodna Istra

Če se odpravljate na Hrvaško z avtodomom, je v zahodni Istri zagotovo zanimivo potovanje skozi dolino reke Mirne, ki je posajena z vinogradi in oljčnimi nasadi, obdana pa z vzpetinami, na katerih so ostanki srednjeveških mestec. Lepši mesti v tem delu Hrvaške sta Poreč in Vrsar, ki sta znana po svojih kampih, lociranih direktno na obali. Kadar se odpravite na Hrvaško z avtodomom, pa si oglejte še mesto Rovinj, ki je po mnenju mnogih eno najbolj romantičnih mest, v njegovi bližini pa se nahaja še zaščiten Limski kanal, kjer je veliko gojišče školjk in rib. Če ste v tem delu Istre, si je zagotovo vredno ogledati še Pulo, kjer stoji eden najlepših rimskih amfiteatrov na svetu.

Vzhodna Istra in Kvarnerski otoki

Če vas navdušujejo srednjeveška mesta in prodnata plaža, je mesto Labin za vas, kadar se odpravite na Hrvaško z avtodomom. V bližini pa je tudi otok Cres, ki je znan po rezervatu beloglavih jastrebov, renesančnih cerkvah in številnih palačah plemenitih družin. Še bolj znan pa je v tem delu Hrvaške otok Krk, na katerem je mestece Vrbnik, ki stoji na pečini in ponuja čudovit razgled na Kvarnerski zaliv. Otok Krk je znan po lepih plažah pa tudi zalivu Soline, kjer se nahaja zdravilno blato. Celoten otok pa ima kar nekaj kampov, zato boste tam zagotovo našli lokacijo po svoji izbiri.

Senj, Zadar in otoki

Mesto Senj je znano po utrdbi Nehaj, ki je zgodovinsko zelo pomembna, nudi pa lep razgled z vrha obzidja. Na poti od Senja proti Zadru se nahaja Nacionalni park Velebit, kjer se lahko z daljšim pohodom naužijete narave in svežega zraka. Vaše potovanje na Hrvaško z avtodomom pa naj vključuje tudi mesto Zadar, ki ima v neposredni bližini kar nekaj kampov, kjer se lahko stacionirate. Od otokov pa je na tem območju verjetno najbolj zanimiv otok Pag, ki je najdaljši hrvaški otok, znan po čudovitih peščenih plažah. Verjetno najbolj popularna plaža je plaža Zrće, kjer se odvija pestro nočno življenje.

Dalmacija

V severni Dalmaciji stoji Vransko jezero, največje hrvaško jezero, obdano z naravo. V njegovi bližini je Biograd na moru, v katerem se nahaja več kampov za avtodome na obali. V severni Dalmaciji je še mesto Šibenik, ki je znano po festivalih in sejmih ter Šibenski katedrali pod zaščito UNESCA. Če si želite ogledati visoke slapove, je na tem območju še Nacionalni park Krka. Če se odpravljate na Hrvaško z avtodomom, je v osrednji Dalmaciji za ogled zanimivo mesto Split, kjer stoji palača rimskega cesarja imenovana Dioklecijanova palača. Če si želite kampirati ob obali, kjer je morje čisto, na plaži pa zadosti sence, je Brela prava izbira za vas. Najlepši otok osrednje Dalmacije pa je otok Hvar, ki spada med 10 najlepših otokov na svetu. Kampi, čisto morje, peščene plaže in raj za surfanje pa so besede, ki bi lahko opisale Orebić, kraj v južni Dalmaciji.

Notranjost Hrvaške

Hrvaška ima dosti lepih destinacij tudi v notranjosti, ena izmed teh je zagotovo Nacionalni park Plitviška jezera, kjer je kar 16 jezer, ki so tretja na lestvici najlepših jezer na svetu. Če imate radi toplice, je Hrvaško Zagorje popolna destinacija za vas. Na tem območju se nahajajo Stubičke, Krapinske in Tuheljske toplice. V odpravi na Hrvaško z avtodomom pa ne smemo pozabiti na prestolnico, ki je kulturno bogato mesto. Kampiranje v okolici Zagreba je dobra izbira, saj mesto ponuja toliko, da si vse ni mogoče ogledati v enem samem dnevu.

Odprava na Hrvaško z avtodomom je torej dobra izbira, saj je Hrvaška polna čudovite narave, znamenitosti in raznolikih plaž. Vse naštete destinacije pa imajo v bližini kampe, kar pomeni, da se lahko brezskrbno odpravite na odkrivanje lepot Hrvaške z vašim avtodomom. Pomembno je le to, da si zagotovite dobro klimo, ki vas bo na poti hladila.

5/5 - (1 vote)